“Anlaşmalı Boşanma Davası Nasıl Açılır?” sorusunu kısaca özetlemek olursak; evlilik akdinin her iki eşin rızası ve boşanma şartlarında anlaşmaya varılmış olması şeklinde sona erdirmek istemeleri sonucunda, aile hukuk merkezlerine yapılan başvurular neticesinde anlaşmalı boşanma davası açılır. Eşlerin anlaşmaya vardıklarında dair aralarında imzalamış oldukları anlaşmalı boşanma protokolü ile talepte bulunulur. Boşanma davası açmak için eşlerden…
“Anlaşmalı Boşanma Davası Nasıl Açılır?” sorusunu kısaca özetlemek olursak; evlilik akdinin her iki eşin rızası ve boşanma şartlarında anlaşmaya varılmış olması şeklinde sona erdirmek istemeleri sonucunda, aile hukuk merkezlerine yapılan başvurular neticesinde anlaşmalı boşanma davası açılır. Eşlerin anlaşmaya vardıklarında dair aralarında imzalamış oldukları anlaşmalı boşanma protokolü ile talepte bulunulur. Boşanma davası açmak için eşlerden birinin başvurması yeretli olmakla birlikte, anlaşma sağlanabilmesi için diğerinin de onay vermesi gereklidir. Boşanma protokolü hazırlamak için Bursa anlaşmalı boşanma avukatı ile iletişime geçebilirsiniz.
Anlaşmalı Boşanma Davası Şartları Nelerdir?
Anlaşmalı boşanma davasının açılabilmesi için belirli hükümler geçerlidir. Bunlar;
Anlaşmalı Boşanma Davasında Gereken Belgeler Nelerdir?
Anlaşmalı boşanma statüsünde dava açabilmek için belirli belgelere gerek vardır. Bunlar;
Anlaşmalı Boşanma Ne Kadar Sürer?
“Anlaşmalı boşanma davası ne kadar sürer?” sorusunun net cevabı olmamakla birlikte, başvurulan Aile Mahkemeleri yoğunluklarına, dosyanın takip ettiği hakimin yoğunluğuna göre değişkenlik gösterir. Duruşma tarihinde tarafların beyanı hala geçerli, uygun protokole göre hazırlanmış ve sorunsuz işleyen davalarda boşanma tek celsede gerçekleşir. Aksi taktirde davanın uzamasına sebep olur. Bu süreç ise hakimin vereceği karara bağlıdır.
Anlaşmalı Boşanma Protokolü Nedir?
Anlaşmalı boşanma protokolü Türk Medeni Kanunu’nun 166/3. maddesinde açıkça belirlenmiştir. Buna göre anlaşmalı olarak boşanmaya karar veren kişilerin şartlarını içeren, özgür iradeleriyle hazırlamış oldukları belgedir. Anlaşmalı boşanma sonucunda tarafların mali ayrımları ve çocukların velayet durumları hakkında bilgi içermek zorunlu olup, bunların dışında yer alan konular ise anlaşmalı boşanma protokolü ile karara bağlanabilmektedir. Protokol içerisinde yer alan konuların, gereken şartları sağlamadığı durumlar ortaya çıktığında ise anlaşma niteliğinin yok olarak, çekişmeli boşanma davası durumuna dönüşmesi söz konusu olur.
Bursa anlaşmalı boşanma avukatı arayanlar ve birebir bu konularda detaylı bilgi almak isteyenler bizimle irtibat kurarak tüm işlemlerini kolayca sağlayabilir.
Henüz yorum yapılmamış.
Benzer HaberlerReklam & İşbirliği: [email protected]
Yorum Yap