Arabuluculuk ve Avukatlık Hizmetleri

Ankara’nın Çankaya ilçesinde avukatlık ve arabuluculuk faaliyetlerine devam eden Avukat Esra Nur Aydemir Gür, 2018 yılında sektörde yer almaya başlamıştır.

featured

Ankara’nın Çankaya ilçesinde avukatlık ve arabuluculuk faaliyetlerine devam eden Avukat Esra Nur Aydemir Gür, 2018 yılında sektörde yer almaya başlamıştır. Hizmet vermekte olduğu alanların başında İdare Hukuku, İcra ve İflas Hukuku, Sigorta Hukuku, Tüketici Hukuku, Tazminat Hukuku, İş Hukuku ve Gayrimenkul Hukuku olsa da diğer hukuki süreçlerde de avukatlık hizmetlerini sürdürmeye devam etmektedir. Ayrıca 2019 yılından bu yana da arabuluculuk hizmetlerine devam etmektedir. Bu hizmeti sunmuş olduğu hukuki alanlar ise Tüketici Hukuku, İş hukuku, Banka ve Finans Hukuku ve Ticaret Hukuku alanlarıdır. Dava sürecinin takibinin yapılması ve gelişmelerin takibiyle birlikte uygun değerlendirilmesi adına tüm bu süreçlere hakim bir vekil ile çalışmak her zaman için olumlu sonuçlar ortaya çıkaracaktır.

Hukukun Çalışma Alanları

Hukuk çok geniş kapsamı bulunan bir kavramdır. Bu nedenle farklı alanlarda uzmanlaşma gerektirdiği de söylenebilir. İdare hukuku, iş hukuku, aile hukuku, tüketici hukuku, icra ve iflas hukuku ve sigorta hukuku alanlarında bir ihtiyaç duymanız halinde Ankara avukat ihtiyacınız için Esra Nur Aydemir Gür ile görüşebilir ve yardıma ihtiyacınız olan alanlarda Esra hanımın desteklerini alabilirsiniz. Burada yer alan her bir çalışma alanı farklı biçimlerde ele alınmaktadır ve her biri için farklı yöntemler uygulanmalıdır. Hukuk bilgisi daha sınırlı olan kişilerin bu noktada yeterli olması ve doğru adımları atması zor olacağından bir avukat ile çalışmak kişinin yararına olacaktır.

Avukatlık Ücretleri Nasıldır

Hukuki işlemler pek çok alt dala göre farklı işlem ve süreçlerden geçmektedir. Bu nedenle dava süreçleri ile ilgili detaylı bilgisi olmayan kişiler avukatlar ile çalışmayı tercih ederler. Bir dilekçenin doğru zamanda yanıtlanması, kararlara itiraz gibi süreçlerin hukuki kanallara doğru şekilde iletilebilmesi gerekmektedir. Bu nedenle bir avukatın danışmanlık hizmetine ihtiyaç duyulmaktadır. Burada herkesin aklına avukatlık ücretini kim öder sorusu gelmektedir. Avukatın vermiş olduğu hizmet karşılığında almış olduğu iki farklı ücret bulunmaktadır. Bunlardan ilki müvekkil ve vekil arasında gerçekleşen danışmanlık hizmetinden doğan ücrettir. Bu ücreti müvekkil avukatına ödemektedir. Bunun yanında bir davanın kazanılması sonucunda kaybeden taraf kazanan tarafın avukatına bir vekalet ücreti ödemek zorundadır. Bu vekalet ücreti “Yasal Vekalet Ücreti” olarak adlandırılır.

Avukatım Olmak Zorunda Mı?

Ülkemizde gerçekleşen davalarda hiç kimsenin avukatının bulunması zorunluluğu yoktur. Kişiler avukatları olmadan da hukuki süreçlerde yer alabilmektedir. Ancak bu durum bireyler için sanıldığı kadar da kolay olmayacaktır. Çünkü dava sürecinde gelişmelerin devamlı olarak takip edilmesi ve gelişmeler üzerine yeni dilekçe, uygulama veya taleplerin iletilmesi için belirli bir süre gerekmektedir. Bir dava sürecinin takibi yapılmadığında birey için olumsuz sonuçlar ortaya çıkabilmektedir. Ancak kooperatifler ve sermayesi belli bir miktarın üstünde olan anonim şirketin en az bir avukat ile anlaşmalı olarak çalışması zorunluluğu bulunmaktadır.