Çocuk Psikolojisini Anlamak

featured

Çocukluk ve gençlik dönemi bizleri hayata hazırlayan önemli bir süreçtir. Çocukluk dönemi 3 ana süreci içerisinde barındırır. Bu süreçler, 0-6 yaş çocukluk 6-12 yaş arası ergenlik öncesi ve 12-18 yaş arası yetişkin çocukluk dönemi olarak 3 ana kategoride incelenebilir. Bu süreçlerde çocuklar yürümeyi, konuşmayı, yazmayı, oyun oynamayı, iletişim kurmayı ve daha birçok beceriyi öğrenirler. Bu süreçler bizleri hayata hazırlarlar ve bu açıdan bakıldığında oldukça önem taşırlar. Çocuk psikolojisi ise oldukça hassastır ve yetişkinlere göre daha kolay etkilenebilir.

Çocukluk ve Ergenlik Döneminin Önemi

Yetişkin yaşantımızda yaşadığımız problemlerin sebebi çocuklukta yaşadığımız birtakım olayların neticesinde gelişebilir. Bu açıdan bakıldığında çocuklu ailelere düşen görev çocuklarını en iyi şekilde yetiştirmek olmalıdır. Onları bir robot gibi yetiştirmek yerine değerlere ve diğer kültürlere saygılı, kendisini ve ne istediğini bilen bir birey olarak yetiştirmelidirler. Çocuk yetiştirirken her çocuğun aslında bir birey olduğunun bilincine de varılması gerekir. Her çocuk farklı yeteneklere sahiptir ve bu yeteneklerinin çocuk yaşta keşfedilmesini bekler.  Yaşanılan bir takım ailevi problemler neticesinde çocuk psikolojisinde hasar meydana gelebilir ve çocuk terapisi imkanlarına ihtiyaç duyulabilir.

Çocuk Terapisinin Önemi

Çocuklu aileler çocuklarının gelişimlerini yakından incelemelidirler. Onlarda meydana gelen değişimi yakından takip etmelidirler. Yaşanılan ailevi problemlerde ise bu işte uzmanlaşmış psikologlara başvurmalıdırlar. Laika Psikoloji https://www.laikapsikoloji.com/cocuk-ve-ergen-psikolojik-danismanligi/ adresinde alanında uzman psikologlarıyla sizlere hizmet verebilmenin gururunu yaşıyor.