Maker Coin (MKR) Nedir?

featured

 

Maker coin, en çok tercih edilen kripto para birimlerinden biri olarak öne çıkmaktadır. Bununla birlikte, MKR’nin değerinin değişken bir grafikte olması yine öne çıkan detaylardan biridir. Maker coinin çıkış noktası ise WhitePaper incelemesine baktığımızda, bir hizmet tokeni olarak da adlandırılabilir ve bu kripto para birimi iş mantığı oylamaları ile risk yönetimi için sıklıkla kullanılır. Kısacası Maker coin’in kullanım amacı DAI ismi verilen tahvile ait değeri dengelemektir. Ethereum blok zincirinde konumlanmış olan maker coin 2017 yılında Rune Christensen tarafından piyasaya çıkarılmıştır.

 

MKR’nin çalışma metodolojisi ise teminatlı borç sözleşmelerini kullanımı yatmaktadır ve ilgili akıllı sözleşmenin kullanım ömrü sona erdiğinde Maker da bitmiş olacaktır. Temel amaçlardan bir diğeri de ilgili yöntemin kullanımıyla kripto para borsalarında işlem gören diğer kripto para birimlerinin daha istikrarlı olmasını sağlamaktır. MKR gönderilip alınabilmesi için Ethereum hesabı ya da maker transfer fonksiyonu kullanılmak üzere programlanmış akıllı bir sözleşmeye ihtiyaç vardır.

Maker Nasıl Alınır?

Maker sahibi olabilmek için öncelikle NakitCoins gibi kripto platformunda üyelik sahibi olmanız gerekiyor. Ardından ise işlem gören kripto borsalardan klasik bir biçimde Maker alım satımı yapabilirsiniz.

 

Maker nasıl çekilir noktasında ise birden fazla alternatif devreye girmektedir. Özellikle kullandığınız kripto para borsasına bağlı olarak alternatifler artış görebilir. Bazı borsalar üzerinden doğrudan banka hesabınıza para transferi biçiminde işlem gerçekleştirerek Maker’dan kazandığınız parayı rahatlıkla kendi hesabınıza aktarabilirsiniz.

 

Bir diğer yöntem ise NakitCoins gibi Türkiye’nin ilk fiziksel kripto para alım satım ofisini kullanabilirsiniz. Bilhassa fiziksel bir karşılığı olmayan kripto para borsalarına karşı güven duydunuz yoksa fiziksel bir biçimde Maker alım ve satımı gerçekleştirebilirsiniz.

 

YATIRIM TAVSİYESİ DEĞİLDİR.