Türkiye Atletizm Federasyonu Başkanı: Yol Yarışları Atletizme Katkı Sağlıyor

featured

Gazi Yarı Maratonu’nda Gaziantep’te büyük bir katılım gerçekleşti

Türkiye Atletizm Federasyonu Başkanı Fatih Çintimar, Gazi Yarı Maratonu’nda Gaziantep’te güzel bir koşu organizasyonu gerçekleştirildiğini ve katılımın yüksek olduğunu ifade etti. Gaziantep’teki organizasyona 1500 sporcu ve 15 bin gencin katıldığını belirten Çintimar, Türkiye’de her geçen gün atletizme olan ilginin arttığını söyledi.

Türkiye’deki yol yarışlarına ilgi giderek artıyor

Çintimar, Türkiye’deki yol yarışlarına katılımın da gittikçe arttığına dikkat çekti. “Türkiye’de yol yarışları çok hızlı gelişiyor ve büyüyor. Bununla ilgili özel bir çalışma yapıyoruz. Katılımcı sayısı da her geçen gün artıyor ve artırmaya da devam edeceğiz” diye konuştu.

Geçmişte yol yarışlarına sadece 5-6 sporcu katılıyordu

Çintimar, geçmişte sadece 5-6 yol yarışının düzenlendiğini hatırlattı. Ancak son 10 yılda büyük bir ilerleme kaydedildiğini belirten Çintimar, “Geçmişte yol yarışlarına yılda 50 bin civarında sporcu katılırdı ve bunlar sigortasızdı. Günümüzde ise 200’ü aşkın yol yarışı düzenleniyor. Önceden sağlık raporuyla katılım sağlanırdı, şu an katılımcıların müsabaka kapsamında sigortalarını yapıyoruz ve kayıt altına alıyoruz. Özellikle salgından sonra katılımcı sayısı çok yükseldi. Bu yıl koşan insan sayımız 300 bin civarında. Bu oran çok önemli. Yol yarışlarındaki katılımcı sayısını milyona çekmeyi hedefliyoruz çünkü biz bunu oraya çektiğimizde ülkemizdeki spor ve atletizm kültürünü tam anlamıyla oturtturacağız. O zaman yetenek taramamıza gerek kalmayacaktır. Böylelikle yetenekli sporcular ve gençler kendiliğinden çıkacaktır” dedi.

Yol yarışlarıyla başarı sağlanmak isteniyor

Yol yarışlarında organizatörlerin, belediyelerin, kurum ve kuruluşların önemli bir desteği olduğuna dikkat çeken Çintimar, atletizmin gelişmesine katkı sağlayanlara teşekkür etti. Yol yarışlarının atletizme katkılarından bahseden Çintimar, “Yol yürüyüşü ve koşular, atletizm açısından bir altyapı ve temel oluşturuyor. Halka açık alanlardaki organizasyonları görerek insanlar koşmak istiyor. Örneğin Gaziantep’teki organizasyonda 15 bin çocuk vardı. Bunların hiçbiri atlet değil ama bunlar burada atletleri seyrederek, ‘ben de koşabilirim, yapabilirim, yeteneğim var’ diyerek gelen ve koşan çocuklar vardı. Yol yarışlarındaki sayıyı arttırarak daha büyük başarılara ulaşacağız” şeklinde konuştu.

Fatih Çintimar, spor ve atletizmin gençleri kötü alışkanlıklardan ve olumsuz çevreden uzaklaştırdığını da sözlerine ekledi.