Başarılı yapımcı Onur Gülgün, elektronik müziğin pandemi sonrasında ulaştığı konumu ve müzik dünyasına etkilerini değerlendirdi.
Yapımcı Onur Gülgün açıklamalarında; “Pandemi sonrasında elektronik müzik revaçta. Bu durumun temel olarak iki sebebi olduğunu düşünüyorum. Birincisi pandemiden kaynaklanıyor. Tüm dünyada ilan edilen Korona Virüs pandemisi, herkesin sosyal yaşam alanlarından uzaklaşarak kendi içine kapanmasına sebep oldu. Pandeminin etkilerinin azalmasıyla birlikte yeni bir yaşam alanı arayışına girildi. Elektronik müziğin pandemiden sonra daha fazla ilgi görmesinin ikinci sebebi ise elektronik müziğin doğasına ilişkin. Tamamen eğlence odaklı ve müziğin en saf haline ruhen bağlanabilme olanağı sunuyor. İşte bu bizim pandemiden sonra en çok ihtiyaç duyduğumuz şeydi. Dolayısıyla ilgi iki kat arttı diyebilirim.” İfadelerine yer verdi.
“Pandemi Uzaklaştırdı, Elektronik Müzik Birleştiriyor”
Pandemi ve elektronik müzik ilişkisini değerlendiren Onur Gülgün; “Pandemi, her şeyden önce insanları birbirinden uzaklaştırdı. İnsanlığa en temel etkisi bu oldu. Hastalığın fizyolojik etkilerinin yanı sıra sosyolojik etkileri de büyük yıkımlar oluşturdu. Hatta psikolojik olarak da oldukça büyük etkileri olduğu konuşuluyor. Tüm etkenler düşünüldüğünde eğlenmek için insanların bir şeylere sımsıkı sarılması gerektiğini daha açık görebiliyoruz. Elektronik müzik, dijital dünyaya çok kolay adapte olabiliyor olması nedeniyle çok daha geniş kitlelere ulaşma başarısını gösterdi. Pandemi, insanı eğlenceden koparırken elektronik müzik, bu eğlence arayışını fazlasıyla karşıladı. Kabaca pandemi ve elektronik müzik ilişkini değerlendirmem gerekirse; ‘pandemi uzaklaştırdı, elektronik ise aradaki mesafeleri kaldırarak birleştirdi’ şeklinde ifade edebilirim.” Sözleriyle pandeminin sosyolojik ve psikolojik etkilerine karşı elektronik müziğin bir alternatif sunduğunu ifade etti.
“Elektronik Müziğin Doğasında Eğlence Var”
Elektronik müziğin doğasına ilişkin değerlendirmelerde bulunan yapımcı Onur Gülgün açıklamalarında; “Elektronik müziğin doğasında eğlence var ve pandemi sonrasında bu kadar ilgi görmesini de tam olarak bu duruma bağlıyorum. Elektronik müzik; harekete geçirici, aksiyon başlatıcı, eğlendirici ve tatmin edici donelere sahip. Tüm bunlar pandemi sonrasında hepimizin en çok ihtiyaç duyduğu şeyler oldu. Evlerimizde yaşamaktan uzaklaşıp, dışarıda biraz nefes almaya kalktığımızda aradığımız şey eğlence olmaya başladı. İşte elektronik müzik, doğal yapısı gereğince bu eğlence talebini fazlasıyla karşılayabiliyor.” Sözlerine yer verdi.
Instagram: