İnterlökin-11’e Karşı Geliştirilen İlaç, Laboratuvar Farelerinin Ömrünü Uzattı

featured

İnsan Vücudunu Genç Tutan Protein Grubuna Yönelik Yeni Bir Araştırma

Nature dergisinde yayımlanan bir araştırmada, insan vücudunun gelişiminde rol oynayan ve yaşlanmayı tetiklediğine inanılan İnterlökin-11’e karşı geliştirilen bir antikor ilacının laboratuvar farelerinde başarılı olduğu belirtildi.

Araştırmanın Detayları ve Sonuçları

İngiltere ve Singapur’daki bir ekip, laboratuvar farelerinin genetiğini değiştirerek öncelikle farelerin İnterlökin-11 üretememelerini sağladı. Daha sonra, farelerin insanlarda 55 yaşına karşılık gelen 75 haftalık bir yaşa ulaşmalarını bekleyen araştırmacılar, farelerin vücutlarından İnterlökin-11’in tamamen temizlenmesi için geliştirilen ilacı düzenli olarak verdi.

Araştırma sonucunda, farelerin daha canlı ve parlak göründüğü kaydedildi. İnterlökin-11 eksikliği yaşayan farelerin daha az hastalandığı gözlendi. Bu durum, ilacın farelerin ömrünü %25 oranında uzattığını gösterdi.

İnsanlar Üzerindeki Potansiyeli ve Gelecek Çalışmalar

İnsanlarda test edilen ilacın yaşlanma karşıtı etkilerinin henüz bilinmediği belirtilirken, bilim insanları farelerde elde ettikleri olumlu sonuçların insanlarda da benzer şekilde etkili olabileceğini düşünüyor.

Bu önemli araştırma, yaşlanma sürecine müdahalede yeni bir umut oluştururken, gelecek çalışmaların ilacın insanlar üzerindeki etkilerini daha detaylı bir şekilde incelemesi bekleniyor.