Ankara’da Gerçekleşen Konferansta Türkçe ve Dil Eğitimi İyi Uygulamaları Ele Alındı Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığı tarafından desteklenen, Türk Dil Kurumu ve Millî Eğitim Bakanlığı Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığı iş birliğiyle düzenlenen “Millî Kültür ve Değerler Edinimi Eylem Araştırması” temalı “Türkçe ve Dil Eğitiminde İyi Uygulamalar Konferansı” 20-22 Mayıs 2025 tarihleri arasında Ankara’da gerçekleşti….
Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığı tarafından desteklenen, Türk Dil Kurumu ve Millî Eğitim Bakanlığı Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığı iş birliğiyle düzenlenen “Millî Kültür ve Değerler Edinimi Eylem Araştırması” temalı “Türkçe ve Dil Eğitiminde İyi Uygulamalar Konferansı” 20-22 Mayıs 2025 tarihleri arasında Ankara’da gerçekleşti.
Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumu Bilkent Yerleşkesi’nde düzenlenen konferansın açılışında, Türk Dil Kurumu Başkanı Prof. Dr. Osman Mert ve Talim ve Terbiye Kurulu Başkanı Prof. Dr. Cihad Demirli’nin yanı sıra birçok önemli isim konuşma yaptı. Prof. Dr. Osman Mert, dil ile kültür arasındaki bağın önemine vurgu yaparak, dilin bilim dallarının ortak paydası olduğunu belirtti.
Etkinlik boyunca “Köklerden Geleceğe”, “Dil Ekseninde Kültür ve Gönül Coğrafyamız” ve “Millî Kültür ve Değerler Edinimi” başlıklı paneller düzenlendi. Konferansta Türk dilinin ve kültürünün geleceğine yönelik değerli bilgiler paylaşıldı. Ayrıca, atölye çalışmaları ve poster sunumları da katılımcılara zengin bir deneyim yaşattı.
Programın kapanışında Türk Dil Kurumu Başkanı Prof. Dr. Osman Mert ve Talim ve Terbiye Kurulu Başkanı Prof. Dr. Cihad Demirli’nin de katıldığı bir oturum gerçekleştirildi. Burada, konferansta ele alınan konuların genel bir değerlendirmesi yapılarak, geleceğe dönük öneriler ve iş birliği adımları konuşuldu. Ayrıca, katılımcılara Kurumun yayınlarından armağanlar takdim edildi.
Bu önemli etkinlik, Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli çerçevesinde Türkçe öğretimi ve millî kültür değerlerinin edinimi konusunda yol gösterici olmayı hedeflemektedir. Katılımcılar, sahada etkili uygulamaları inceleyerek, millî kültür ve değerlerin eğitim sürecine nasıl entegre edilebileceği konusunda yeni perspektifler kazanmışlardır.
Reklam & İşbirliği: [email protected]