Renkli Ultrason ile Farklı Bir Görüntüleme Tekniği

featured

Renkli Ultrason ile Farklı Bir Görüntüleme Tekniği

 

Sağlık alanında kullanılan birçok ultrason çeşidi bulunmaktadır ve bunlar ile hastalıklar kolay bir şekilde tespit edilmektedir. Teşhis için kullanılan yöntemlerden biride renkli ultrason seçeneğidir.

Renkli Ultrason Nedir?

Renkli ultrason ile kan damarları renkli bir şekilde incelenebilmektedir. Gebeliğin yanı sıra birçok hastalığın teşhisinde den renkli ultrason kullanılmaktadır.

Renkli Ultrason Kimlere Yapılır?

Renkli ultrason genellikle gebelik süreçlerinde ve hastalık tespitlerinde kullanılmaktadır. Her yaştan kişi renkli ultrason çektirebilmektedir. Bu işlemin herhangi bir yaş sınırı yoktur. Her yaştan kişiye uygulanabilir.

Renkli Ultrason Ne Zaman Yapılır?

Renkli ultrasonun yapılması için herhangi bir zaman algısı bulunmamaktadır. Vücuda radyasyon gibi herhangi bir zararı olmadığı için kişiler renkli ultrason işlemini sık sık yaptırabilmektedir.

Renkli Ultrason Neden Kullanılır?

Renkli ultrason ile damarlar görüntülenmektedir. Bu görüntüleme tekniği ile damar içlerine bakılarak herhangi bir tıkanıklık olup olmadığı kontrol edilmektedir. Bunun yanı sıra bu işlem ile birçok organ renkli şekilde görüntülenebilmektedir.

Renkli Ultrason Nasıl Çekilir?

Renkli ultrason çekimi için kişiler bir sedyeye yatırılır ve işlemin yapılacağı bölgeye özel bir jel sürülür. Ardından cihazın başlığı ile görüntüleme işlemi yapılır.

Renkli Doppler Nedir?

Farklı bir ultrason görüntüleme tekniği olan renkli doppler işlemi ile damarlar içerisinde kan akışı izlenmektedir. Yüksek frekanslı ses dalgaları renkli doppler ile kontrol edilen damarların içerisinde tıkanmaya neden olan durumlar belirlenir.

Renkli Doppler Nasıl Çekilir?

Renkli doppler çekerken ilk olarak hastalar bir sedyeye yatırılır. Uygulama yapılacak bölgeye özel bir losyon sürülerek cihaz başlığı ile renkli doppler çekilir. Bu işlem oldukça basitti ve dakikalar içinde yapılmaktadır.

Renkli Doppler Hangi Alanlarda Kullanılır?

Renkli doppler, anne ve bebek sağlının yanı sıra birçok hastalığın teşhisinde kullanılmaktadır. Damar hastalıklarında, safra kesesi hastalıklarında ve diğer yumuşak doku hastalıklarında kullanılır.

Aç Karnına mı Çekilir?

Bu işlem karın bölgesinde yapılacaksa kişinin aç karna olması gerekir. Çünkü ultrasonik ses dalgaları, karın gazlarından geçmemektedir. Diğer bölgelerde ise kişinin aç karna olmasına gerek yoktur.

Renkli Doppler Hangi Hastalıkları Gösterir?

Bu görüntüleme tekniği, bazı hastalıkların teşhisinde sık sık kullanılmaktadır. Bu hastalıklar damar tıkanıkları, kan damarlarındaki kan akışının bozukluğu, damar daralması ve damar tıkanıklığıdır. Bu hastalıklar teşhis edilirken renkli doppler işlemi sık sık kullanılmaktadır ve kesin sonuçlar vermektedir.

Ultrason Nedir?

Ses dalgaları ile organların görüntülenmesi ve incelenmesine ultrason denmektedir. Farklı bir görüntüleme tekniği olan ultrason ile gebelik süreçleri takip edilmektedir ve bebeğin sağlığı kontrol edilmektedir.

Ultrason Nasıl Çekilir?

Ultrason işlemi oldukça basit bir şekilde gerçekleşmektedir. Daha sağlıklı ve daha farklı bir görüntüleme tekniği olan ultrason, hamilelik süreçlerinde rahatlıkla kullanılmaktadır ve bebek sağlığına herhangi bir zararı yoktur.

Ultrason için inceleme yapılacak olan bölgeye jel sürülür. Ardından cihaz başlığı bu bölgede gezdirilerek inceleme işlemi yapılmaktadır. Ekrana cihaz başlığının gezdiği yerler yansıtılmaktadır. Bu şekilde hastalıklar teşhis edilmektedir ya da anne karnındaki bebeğin durumu ve sağlığı, detaylı ve kolay bir şekilde incelenmektedir.

Ultrason Hangi Alanlarda Kullanılır?

Sağlık alanında birçok yerde sıklıkla kullanılan ultrason işlemi, sağlık açısından büyük faydalar sağlamaktadır. Özellikle gebelik süreçleri için oldukça kullanışlı bir işlemdir ve anne karnındaki bebeğin sağlık durumu detaylı bir şekilde kontrol edilmektedir.

Ultrason Çeşitleri Nelerdir?

Ultrason çeşitleri, sağlık açısından hangi işlem için yapılacağına göre değişiklik göstermektedir. Herhangi bir hastalık için birçok ultrason çeşidi bulunmaktadır. Hastalıklara göre ultrasonlarda farklı gruplara ayrılmaktadır.